JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Överst på sidan finns en bild. På bilden ser man Lyckseles Tingshus framifrån. Himlen är klarblå och träden i omgivningen är gröna.

Välkommen till Lycksele tingsrätt!

Lycksele tingsrätt är landets minsta allmänna domstol, sett till antal anställda. Ser man istället till domsagans yta, är den en av landets största. 

Liten eller stor, oavsett hur man väljer att se på det, kan vi stolta med att vara den snabbaste tingsrätten i landet, när det gäller handläggningstider.   

Viktigast för oss på tingsrätten, är såklart ändå, att alla som kommer i kontakt med oss på ett eller annat vis, ska känna att det får ett bra bemötande. Att vi är vänliga, respektfulla och sakliga.

Det är för oss viktigt att man, i kontakt med domstolen ska kunna uppleva att man blir sedd, att vi lyssnar på vad de har att säga och att man blir behandlad lika inför lagen. 


Tingshuset i Lycksele

Lycksele Tingsrätt flyttade in i sina nuvarande lokaler 1 oktober 2011. Tingshuset ligger centralt i Lycksele på Bångvägen 14.   


Geografiskt område

Tingsrättens upptagningsområde, eller domkrets som det även kallas, innefattar kommunerna Dorotea, Lycksele, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Domstolens upptagningsområde är en av landets största och innefattar mer än 35 000 km2, nästan en tiondel av landets yta.


Organisation

Lycksele tingsrätt leds av lagmannen Anders Alenskär och har ca 10 medarbetare. Förutom lagmannen finns på tingsrätten även en Rådman, i normalfall tre notarier samt fem domstolshandläggare. Till tingsrätten hör även ca 34 nämndemän.


Kontakta Tingsrätten

Det finns många sätt att kontakta oss på tingsrätten. Du kan ringa, maila och skicka brev men naturligt vis även besöka oss på plats. 

Lycksele Tingsrätt finns även på Facebook och Twitter. 

Symbol med pil till höger som visar att efterföljande text är en länk Kontaktinformation - Lycksele Tingsrätt

Symbol med pil till höger som visar att efterföljande text är en länk Lycksele Tingsrätt på Facebook 

Symbol med pil till höger som visar att efterföljande text är en länk Lycksele Tingsrätt på Twitter Bra att veta när du kontaktar tingsrätten 

Många som ringer till oss på tingsrätten vill få snabba och enkla svar på juridiska frågor. Tingsrätten har dock begränsade möjligheter till att lämna sådan service.

Om du har frågor om tingsrättens handläggning av pågående mål eller ärenden, besvarar vi gärna dem via telefon eller mail.

Om du har frågor med anledning av ett utskick från tingsrätten, till exempel en kallelse, underlättar det om du kan ange mål- och rotelnummer när du ringer. De uppgifterna anges regelmässigt i det övre högra hörnet på de handlingar som tingsrätten skickar ut.
Senast ändrad: 2019-03-12

Expeditionstid

Måndag- Fredag
08.00-16.00 


 


Mer information och genvägar:

Brottmålsförhandlingar


Symbol med pil till höger som visar att efterföljande text är en länk Aktuella brottmålsförhandlingar 

 


Blanketter

På bilden ser man en grön bläckpenna som ligger ovanpå tre blanketter.
Symbol med pil till höger som visar att efterföljande text är en länk Blanketter


Lycksele tingsrätt i
sociala medier 

Bild som visar Facebooks logotype (Bilden fungerar även som länk till Lycksele Tingsrätts facebooksida)   Bilden visar Twitters logotype (Bilden fungerar även som länk till Lycksele Tingsrätts Twittersida)